Ljud, ljus och bildmässan LLB 2013

Jag besökte i vecka Ljud, Ljus och bildmässan, Nordens största mässa för professionell användning av ljud, ljus och bild. På mässan fick jag bland annat testa Blackmagic designs Cinema Camera som har revolutionerat marknaden. Kameran är mycket intressant för A Medias framtida planer inom teknikutveckling. Kameran kan filma i okomprimerad raw i 2.5K vilket innebär att man får en mycket hög kvalitet på bilden. Black magic har nyligen även meddelat att man kommer att tillverka en 4k version av kameran dvs. 4 gånger mer högupplöst än dagens full HD.

get

Förutom blackmagics kamera så fick jag testa en kamerarigg från Swedish Chameleon som är avlastande när man filmar på fri hand.  Jag passade även på att samtala med en representanter från bland annat Manfrotto, Scandinavian photo, vidab och Sony.

Här är en film från mässan 2011:

Det är viktigt för A Media att besöka dessa typer av tillställningar för att kunna ligga i framkant av teknikutvecklingen. Teknik är en viktig del i vår verksamhet och vi vill ha de bästa förutsättningarna för att kunna ge dig som kund en så bra produkt som möjligt.