video3

video3

video

video

foto

foto

cinematography2

video2

Larz-Kristerz – Varför vill du inte ha mig? Släppt

Nu har Larz-Kristerz nya musikvideo som är producerad av A Media släppts. Videon är inspelad under en intensiv inspelningsdag i Tällberg. Låten Heter ”Varför vill du inte ha mig?”

 

LK1 LK2

Teser till ny musikvideo

Vi har under helgen spelat in en ny musikvideo med Eva Källberg. Denna gång är det låten Lee från Tenacious D som filmatiserats. Stort tack till alla inblandade och också till skonbo som lånade ut en fantastiskt hus i Säter för inspelningen.

DSC_1509 3

DSC_1403 7

DSC_1306 4

DSC_1269 1

Vår musikvideo i Jay Leno Show

Vi lyckades! Vår musikvideo ”Come back here” visades på Jay Leno Show. Nu påbörjar vi arbetet med uppföljaren.

DSC_0893

http://www.nbc.com/the-tonight-show/video/jack-black-and-kyle-gass-on-swedens-superfan/n41868

Artikerl i Dalarnas tidningar

 

Musikvideo Cover Tenacious D

Under hösten har vi genomfört ett projekt där vi producerat en musikvideo med en cover av Tenacious D’s ”Fuck her gently” Videon är inspelad i Mora/Orsa och finns nu publicerad på youtube:

Bakrund:

Den 11 augusti kl 20:00 spelade Tenacious D på Gröna Lund i Stockholm, Sverige. Eftersom Gröna Lund är ett tivoli så kunde man inte (för)köpa biljetter till själva konserten. Enda sättet att komma in på konserten var att ställa sig och köa utanför entrén. Grindarna öppnade kl 12:00 och redan efter fem timmar var maxgränsen på 17000 människor nådd. Folk från hela Sverige hade åkt till Stockholm för att se JB och KG men över 5000 Tenacious D-fans kom aldrig in på konserten. En av dem var Eva…

Här är länkar till två svenska tidningar som rapporterade om kaoset utanför Gröna Lund.

Aftonbladet

DN

Bilderna nedanför är tagna på en av inspelningsplatserna, Slättbergsdammen i Orsa. Där byggde vi en kamerakran och ljusaste hela forsen.

DSC_6515 DSC_6504 DSC_6446 DSC_6430

 

Kortfilm med Larz Kristerz

Nu är 2013 års Larz Kristerz kortfilm inspelad. Filmen kommer ligger nu på klippbordet och kommer att visas under årets krogshow ”Jesus 2013 år – tuta!” Läs mer och boka biljetter till föreställningen här: Klockargården

jesus

Här kan ni ta en titt på tidigare års kortfilmer:

2011

2012

Ljud, ljus och bildmässan LLB 2013

Jag besökte i vecka Ljud, Ljus och bildmässan, Nordens största mässa för professionell användning av ljud, ljus och bild. På mässan fick jag bland annat testa Blackmagic designs Cinema Camera som har revolutionerat marknaden. Kameran är mycket intressant för A Medias framtida planer inom teknikutveckling. Kameran kan filma i okomprimerad raw i 2.5K vilket innebär att man får en mycket hög kvalitet på bilden. Black magic har nyligen även meddelat att man kommer att tillverka en 4k version av kameran dvs. 4 gånger mer högupplöst än dagens full HD.

get

Förutom blackmagics kamera så fick jag testa en kamerarigg från Swedish Chameleon som är avlastande när man filmar på fri hand.  Jag passade även på att samtala med en representanter från bland annat Manfrotto, Scandinavian photo, vidab och Sony.

Här är en film från mässan 2011:

Det är viktigt för A Media att besöka dessa typer av tillställningar för att kunna ligga i framkant av teknikutvecklingen. Teknik är en viktig del i vår verksamhet och vi vill ha de bästa förutsättningarna för att kunna ge dig som kund en så bra produkt som möjligt.

Påskfirande med Sean Banan på Tomteland

Vi fick i uppdrag av Tomteland att dokumentera deras påskfirande som gick av stapeln idag, den 30 mars. Tomteland bjöd besökare på massor av aktiviteter som var mycket uppskattat av både stora och små. Lite senare under dagen blev det konsert med schlageraktuella Sean Banan som uppträdde inför fullsatta läktare ute vid torget på Tomteland.

Vårt uppdrag var att dokumentera så mycket som möjligt av denna händelserika dagen. För att lyckas med detta använde vi oss av ett 4-kamerasystem.

IMG_5694

Midvinterblot 2012

Dokumenteringen av föreställningen Midvinterblot på Tomteland är nu färdig. Detta år var det 10 års jubileum och A Media var på plats för att dokumentera händelsen. Föreställningen bjuder på underhållning i form av musik och teater och har fått god kritik av både publik press. I föreställningen medverkar Camilla Collett, Katarina Sakrisson, Maria Nilsson och Roger Zakrisson.

A Media dokumenterade showen med ett 5-kamerasystem som sedan klippts och mixats till blu-ray och DVD, (finns i dagsläget ej att köpa).

midvinteblot blu-ray

Vasaloppet blir långfilm

Under vasaloppet har det filmats klippbilder till långfilmen Gustav I. Jag fick glädjen att följa med ett av filmteamen mellan starten i Sälen och målgången i Mora. I vasaloppet startade också de två skaparna, Filip och Eric, som både regisserar och skådespelar i filmen. Målet var att klara hela loppet på 7 timmar och 30 minuter.

Om filmen

”Gustav den första är en långfilm om vänskap, mål och skidor. Den handlar om en oväntad vänskap mellan en norrländsk enstöring och en curlad Stureplans-brat. Lars är en kille som tillsammans med sin låtsaskompis Gustav Vasa tränar för att vinna Vasaloppet, problemet är bara att han aldrig vågar starta. Detta förändras snabbt när han träffar Kevin som blivit tvingad upp till Norrland av sina föräldrar för att få lite större perspektiv på livet.”

 

Av: Andreas

Nu är den nya hemsidan äntligen klar

Det var ett tag sedan vi uppdaterade hemsidan. Vi har nu jobbat hårt och med hjälp av vår wordpress-basserade cms har vi skapat ett nätverk av våra kunders siter. Läs mer om detta här! På vår nya hemsida hittar du också en del av det material som vi har producerat. Du kan ta en titt i vår portfolio eller kolla på något av våra videoklipp. Hoppas att du gillar vår nya sida!

Med vänliga hälsningar

Andreas Andersson

A Media